Gratis boom voor in je tuin!

1250 jaar Deventer: Reden voor feest!

De Deventer Bomenstichting wil dit meevieren en geeft daarom gratis 125 bomen van elk 10 jaar oud, samen 1250 (!) boomjaren, aan inwoners van Deventer om in hun eigen tuin te planten.
Er komt een keuze uit een geselecteerd aantal soorten, waarbij o.a. gelet is op bloesem voor insecten en vruchtjes voor vogels. Zoals lijsterbes, meidoorn, hazelaar, inlandse vogelkers. Ook zijn er fruitbomen. Nadere info volgt binnenkort op deze website.

Meedoen?

Aanmelden kan alvast op info@deventerbomenstichting.nl. Tot 1 september. Met omschrijving en foto waar de boom zal komen te staan.

Zo kunnen wij als inwoners extra meehelpen aan de verbetering van de luchtkwaliteit en vergroting van de biodiversiteit in hun eigen stad. De mensen van de Deventer Bomenstichting wijzen de bomen toe. Hierover wordt niet
gecorrespondeerd. De aanplant van de eerste 3 bomen krijgen een feestelijk tintje. De burgemeester en/of wethouder zal worden gevraagd erbij aanwezig te zijn.

De bomen kunnen afgehaald worden tussen 15 oktober en 15 december, met een uitgebreide plantinstructie en wetenswaardigheden over de boom mee. Foto’s van de geplante boom kunnen geplaatst worden op de website van de Bomenstichtig. De mooiste boom krijgt een onderscheiding!

Foto’s: Rasbak – Eigen werk, CC BY-SA 3.0