Gratis boom voor in je tuin!

1250 jaar Deventer: Reden voor feest!

1250 jaar Deventer: Reden voor feest! Vier het met een boom!

De Deventer Bomenstichting wil dit meevieren en geeft daarom 125  fraaie bomen weg aan inwoners van Deventer om in hun eigen tuin te planten. Elke boom is 10 jaar oud , dus samen 1250 boomjaren.

Er komt een  keuze uit aantal soorten, waarbij o.a.  gelet is op bloesem voor insecten en vruchtjes voor vogels. Zoals lijsterbes, meidoorn, hazelaar, inlandse vogelkers en fruitbomen.

Meedoen? Aanmelden kan tot 15 juli 2018 op  info@deventerbomenstichting.nl

Daarna wordt er met u overlegd welke soort we voor uw tuin gaan bestellen. Dat gebeurt bij een  boomkweker in de gemeente Deventer. Afhalen aldaar en planten (dat doet u zelf) vanaf 15 oktober (plantseizoen).

Foto’s van de geplante boom kunnen geplaatst worden op de website van de Bomenstichting, maar alleen als u dat leuk vindt.

Foto’s: Rasbak – Eigen werk, CC BY-SA 3.0