Donateursdag 2022

Er moest maar eens uitgepakt worden, vond de Bomenstichting, na alle coronaperikelen. Dus rijden we zaterdagmorgen 14 mei met ruim 30 donateurs en bestuursleden in een luxe bus naar Het Loo.

Onderweg wordt Bert Zielhuis namens het bestuur toegesproken en bedankt door Paulien Kylstra, nu hij afscheid neemt als voorzitter. Op het Loo worden we opwacht door één van de boswachters van de Kroondomeinen, die ons twee uur lang meeneemt op een wandeling door de bostuin.

Prachtig al het frisse groen in de stralende zon. De boswachter plaatst daar uiteraard wel wat kanttekeningen bij. De eiken en beuken en zelfs de douglassen hebben het moeilijk door de hogere temperatuur en de droogte. Er wordt gekeken naar en proeven gedaan met soorten die de veranderende omstandigheden wel aan kunnen, zoals linde en tamme kastanje. Desondanks ziet het bos er met de waterloopjes en waterpartijen heel mooi uit.

We wandelen langs de oudste en dikste eik, de hoogste douglas en via de romantische forellenvijver lopen we terug. Op het terras van restaurant “Prins Hendrik” koffie met (erg lekker) gebak en nog even na en bij praten. Een erg geslaagde donateurs dag.